Sunday 24 July 2011

Aπάντηση στο: "Περί θητείας (και μεταθέσεων) Δοκίμων Έφεδρων Αξιωματικών"

Αναφορικά με το http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/07/blog-post_8751.html θα ήθελα να σας πω το εξής. Αν είσαστε της ΣΣΕ
Οι δόκιμοι με την υπηρεσία τους ως ΑΥΔΜ αφήνουν πολλούς από εσάς να χαίρονται τα...
βράδια την οικογένειά τους και καλώς γίνεται. Οι δόκιμοι τις περισσότερες φορές κάνουν τις αργίες ή Πάσχα ή Χριστούγεννα υπηρεσία για να είσαστε εσείς ελεύθεροι και καλώς γίνεται και πάλι. Αν δεν υπήρχαν τις υπηρεσίες τους θα τις κάνατε εσείς και όχι οι ΕΠΟΠ. Οι δόκιμοι αναλαμβάνουν να "εκπαιδεύσουν" τους νέους στρατιώτες σε μάχιμες μονάδες, ώστε να κάνετε τη δουλειά σας και καλώς γίνεται και αυτό. Όταν ένας νέος ανθυπολοχαγός (ο οποίος έχει εμπειρία 4 δύσκολων χρόνων και όχι 5 μηνών) βγαίνει και κάνει τις πρώτες του υπηρεσίες, είναι άριστος; Tα ξέρει όλα; Εδώ εγώ ΥΕΑ ήμουν και σε Κυριακάτικη υποστολή σημαίας στο κέντρο της πόλης ξέχασε να δώσει παρουσιάστε. Αν δεν του ψιθύριζε ο ΥΕΑ που ήταν δίπλα του "παρουσιάστε παρουσιάστε" θα μέναμε στο επ' ώμου και με τον Μητροπολίτη και τον Ταξίαρχο να κατεβαίνουν τα σκαλιά της Μητρόπολης 50μ δίπλα από τη σημαία. Όσο για διαστροφή; Ας μην το συζητάμε καλύτερα γιατί χαμένος θα βγείτε. Όχι εσείς προσωπικά, αλλά αρκετοί συνάδερφοί σας.

Αν είσαστε της ΣΜΥ.
Εδώ μιλάμε για ΤΗΝ ανευθυνότητα και ΤΟ κόμπλεξ! Τόσο κόμπλεξ που σαν ΥΕΑ με έβγαλε αναφερόμενο ο άλλος διότι δεν του έκανα αναγνώριση την ώρα που δεν υπήρχαν συνθηματικά στη κεντρική πύλη του στρατοπέδου στις 11 το πρωί όταν έκανε έφοδο. Ήταν Σάββατο, αλλά το μισό στρατόπεδο ήταν μέσα λόγω επίσκεψης υπουργού την επόμενη βδομάδα. Τι να πω; Που λέτε "Δεν θα γίνω ανθυπασπιστής; Θα σας ...". Κόμπλεξ με το δόκιμο που πήγε να κάνει τη θητεία του, κόμπλεξ με τον αξιωματικό που έχει 5 χρόνια υπηρεσίας ενώ ο αρχιλοχίας 12-15 και στέκεται προσοχή, κόμπλεξ με τον ΕΜΘ που έχει τον ίδιο βαθμό, αλλά τα γράφει όλα!

Τώρα μη μιλήσω και για ΕΜΘ και ΕΠΟΠ. Όλη τη θητεία στη λούφα πριν ελαχίστων εξαιρέσεων! Εγώ προσωπικά στη θητεία μου είχα τη τύχη να έχω στο λόχο μου ΑΡΙΣΤΟΥΣ ΕΜΘ και ΕΠΟΠ και με βοήθησαν και μου μάθανε όταν πήγα αρκετά πράγματα. Γιατί δεν έχω το κόμπλεξ να παραδεχθώ πως καλά που ήταν και αυτοί οι ελάχιστοι και μου μάθαν. Από εκεί και πέρα όμως; Ο χαμός του χαμού γινόταν. Και σας ρωτώ; Τι έπρεπε να κάνω ως ΑΥΔΜ; Να τους αναφέρω που δεν κάνανε έφοδο; Να τους αναφέρω που έπαιρναν το αυτοκίνητο και την κάνανε και επιστρέφαν μετά από 1-2 ώρες; Και μετά; Θα γινόμουν ο κακός δόκιμος; Αυτοί είναι οι άνθρωποι που προσέχουν τους δόκιμους;

Όσο για λέσχη και ιδίως πρατήριο; Είναι κακό που ιδίως τώρα στους δύσκολους καιρούς μπορούν και μπαίνουν κάποιοι πολίτες να ψωνίσουν; Θα έπρεπε να χαίρεστε! Δεν είναι δικιά σας επιχείριση εξάλλου. Ούτε θα κερδίσετε κάτι αν δεν πάει ο πολίτης. Και να σας πω και το άλλο; Μακάρι να μπορούσαν να πάνε όλοι οι πολίτες. Ο στρατός εν καιρώ ειρήνης είναι για να υπηρετεί τον πολίτη. Μακάρι να μπορούσαν να πάνε όλοι για να μη χρυσοπληρώνουν τα μακαρόνια, τα απορρυπαντικά κλπ. Θα έπρεπε να ανοίξετε τις πύλες στον κόσμο. Να κάνετε μεγάλα κτίρια (υπάρχουν πολλά πλέον) και να μπαίνει ο κόσμος να ψωνίζει! Έτσι θα σας εκτιμούσαν και περισσότερο και δεν θα βλέπατε όλες αυτές τις αναρτήσεις που κάνει ο καθένας κατά των στελεχών του στρατού εδώ μέσα.

No comments:

Post a Comment